logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Work Breakdown Structure

De Work Breakdown Structure (WBS) voor een project wordt toegepast om alle onderdelen van het werk binnen het project overzichtelijk en logisch te decomponeren. Binnen EASE wordt de WBS-boom ook gebruikt als kapstok waarmee de omvangrijke hoeveelheid informatie verder kan worden ingedikt tot beheersbare omvang.

Middels de verkenner structuur is navigeren simpel en kan snel overzicht worden verkregen. Aanmaken of wijzigen van elementen is zeer eenvoudig. Met drag&drop kunnen elementen eenvoudig worden verplaatst in de hiërarchie. Krachtige filter- en zoekfuncties maken het mogelijk om snel elementen terug te vinden.

Een werk kan van diverse aard zijn. Een werk kan bijvoorbeeld een programma, project, proces of activiteit zijn. De gebruiker is vrij om het begrip “werk” te definiëren en door hier categorieën aan toe te voegen ontstaan krachtige mogelijkheden.

Het scherm beschikt over diverse tabs waarmee belangrijke relaties met het werk kunnen worden gemaakt en ingezien zoals:

  • Relatie met een of meer systemen waarbij men de transitie per systeem kan aangeven (IST-SOLL);
  • Relatie met een of meer documenten;
  • Toevoegen en managen van taken die aan een werk zijn gerelateerd;
  • Managen van resources die taken vervullen binnen een werk waarbij hun totale inspanning zichtbaar is;
  • Het inzien van issues die direct of indirect relatie hebben met het werk;
  • Het bijhouden van een logboek.