logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Functional Breakdown Structure

Alvorens een systeem te kunnen ontwerpen is een functie analyse zeer belangrijk. Een middel voor het vastleggen van de functie analyse is de functieboom (FBS). De FBS wordt gebruikt om de functies, die door het systeem worden vervuld, overzichtelijk en logisch hiërarchisch weer te geven. De functieboom vormt de kapstok voor de functionele eisen.

Functie decompositie heeft tot doel topfuncties op een logische – en systematische manier te ontleden in beheersbare sub-functies. Deze decompositie wordt de Function-Breakdown-Structure (FBS) of functieboom genoemd.

Middels de verkenner structuur is navigeren simpel en kan snel overzicht worden verkregen. Aanmaken of wijzigen van elementen is zeer eenvoudig. Middels drag&drop kunnen elementen  eenvoudig worden verplaatst in de hierarchie. Krachtige filter- en zoekfuncties maken het mogelijk om snel elementen terug te vinden.